Kuinka tehdä mobiilisovellus opas


75% kaikista käyttäjistä, jotka käyttävät älypuhelimia tarkistaa laitteitaan vähintään tunnin välein. Mobiilisovellukset parantavat tuotemerkin tunnistamista, lisäävät sitoutumista ja voivat jopa suoraan myydä tarjouksia ja kuponkikoodeja kiinnostuneille käyttäjille.

Ulkoistaminen tällaisissa paloissa auttaa myös ylläpitämään perspektiiviä koko projektista. Joukkueista tulee joskus "sokea" ryhmähankkeen heikkouksiin ja puutteisiin ajan myötä. Uudet silmät auttavat lievittämään tätä riskiä ja johtavat vahvempaan ja onnistuneempaan sovellukseen.

kuinka-luoda-mobiili-sovellus


Vaihe #1: Tavoitteet sovelluksen luomisessa

Ennen kuin voit ottaa ensimmäisen askeleen, sinulla on oltava selkeä ajatus siitä mitä tämä sovellus tekee ja miltä se näyttää.


Harkitse ensin, mitä tavoitteita sovelluksen luomisessa on. Jotkin yritykset luovat sovelluksia tuotteiden tai palvelujen helpottamiseksi. Jotkut niistä on suunniteltu viihdyttämään tai "pelaamaan" osaa ostajan matkasta. Toisilla on enemmän asiakaspalvelua, kuten käynnissä olevien hankkeiden seuranta tai teknisen avun pyytäminen ja vastaanottaminen. Tavoitteiden selventäminen auttaa sinua suunnittelemaan oikean käyttäjävirran sovelluksellesi ja auttamaan kehittäjääsi rakentamaan parhaan mahdollisen sovelluksen.


Joitakin kysymyksiä, joita tässä vaiheessa on harkittava:

  • Mitä pitäisi tapahtua, kun käyttäjä kirjautuu sovellukseen ensimmäistä kertaa?
  • Sovelletaanko sovellus millään tavalla millä tahansa sosiaalisen median sivustolla (esim. Kirjautumalla Facebookin kautta, kyky lähettää sisältöä toiseen sivustoon, kuten Twitter, jne.)?
  • Onko olemassa lisäominaisuuksia, jotka käyttäjien on maksettava (sovelluksen sisäiset ostot)?
  • Haluatko ottaa käyttöön ”freemium” -mallin, jonka perus- tai ”kevyt” versio on saatavilla maksutta ja parempi versio on maksullinen?
  • Onko henkilökohtaisia tai luottamuksellisia tietoja, jotka sovelluksen on kerättävä käyttäjältä? (Jos näin on, sinun on käsiteltävä näiden tietojen keräämisen, tallentamisen ja käytön oikeudellisia ja turvallisuusvaikutuksia.)

Vinkkejä:

  • Lataa ja tutustu moniin (hyvämaineisiin) sovelluksiin. Näin saat inspiraation omaan sovelluksesi suunnitteluun, ja opit, mitä ominaisuuksia ja sovelluselementtejä et halua sisällyttää sovellukseen.

Vaihe #2: Suunnittele ulkoasua sovelluksellesi

Sovellukset ovat suurelta osin visuaalisia. Siksi on tärkeää tarkentaa sovelluksesi visuaalista "ulkoasua" ja käyttöliittymää koko kehitysprosessin ajan luomalla yksityiskohtaisia "kuvia" sovelluksen eri näytöistä ja komponenteista.

Näytä sovelluksessa kaikki tärkeimmät elementit, joiden avulla käyttäjien on helpompi liikkua paikasta toiseen.Vaihe #3: Suunnittele sovelluksesi

Visuaalisesti upea sovellus ei korvaa huonoa sisältöä tai arvokasta toimivuutta. Taiteellinen muotoilu ja korkea arvo saattavat tarttua käyttäjän huomioon ja vakuuttaa heidät lataamaan sovelluksesi.


Mutta jos sisältö on huono, tai jos sovellus ei anna käyttäjälle mitään arvoa - tai vielä pahempaa, se ei toimi niin kuin luvattiin. Antaa sovellus huonon kuvan käyttäjille yrityksestäsi ja sen toimivuudesta sekä tarkoituksesta.


Toisaalta ei tule kiertää sitä, että ulkonäkö on tärkeää sovelluksen onnistumisen kannalta. Olettaen, että sovelluksesi tekee sen, mitä sanot, ja tarjoaa jonkin verran hyötyä käyttäjille, liukas muotoilu ja kuvakaappaukset auttavat sovellustasi erottumaan joukosta markkinoilla.


Siksi haluat löytää kokeneen ja ammattitaitoisen suunnittelijan. Ammattisuunnittelija voi auttaa sinua tarkentamaan sovelluksesi ratkaisuja tyylin ja suurten päätösten viimeistelystä.

Vinkkejä:

  • Aloita yhteistyö suunnittelijan kanssa. Älä pelkää pyytää heidän ammatillista panostaan, mutta älä myöskään unohda ilmaista omia ajatuksiasi ja mieltymyksiäsi.
  • Ota kuvakaappauksia muista sovelluksista, kun näet erityisiä visuaalisia elementtejä, joita haluat, ja jaa ne sitten suunnittelijan kanssa.


Vaihe #4: Kehitä sovellusta

Pienyritysten sovelluksissa kehitysprosessin todellinen koodausosa voidaan yleensä käsitellä yhdellä kehittäjällä. Toimitusaika voi vaihdella suuresti, riippuen sovellusvaatimuksista, kehittäjän taidosta ja työmäärästä sekä alustasta. Jos sinulla on esimerkiksi yksinkertainen ajoitussovellus ja se on saatavilla vain iPhonen käyttäjille, todellinen kehitysvaihe vie vähemmän aikaa kuin jos luot monimutkaisemman sovelluksen sekä iOS- että Android-laitteille.


Selvitä tarpeesi sopimuksessa kehittäjän kanssa ja sovi yhdessä tiettyjen tulosten aikataulusta. Varmista, että olet sisällyttänyt kehys- ja muotoiluasiakirjat prosessiin, joten kehittäjällä on selkeä käsitys siitä, mitä odotat ennen kuin koodaus voidaan aloittaa.

Vinkkejä:

  • On tärkeää varmistaa, että kehittäjäsi ymmärtää, mitä odotat. Älä kiirehdi koodausprosessiin ilman selkeää sopimusta siitä, miltä valmis sovellus näyttää ja miten se toimii.
  • Et välttämättä tarvitse kaikkia mahdollisia toimintoja ja ominaisuuksia heti. Yleensä on parempi julkaista sovelluksesi aikaisin ja lisätä ominaisuuksia myöhemmin kuin lykätä sen julkaisua.


Vaihe #5: Sovelluksen testaaminen

Kun olet saanut juuri koodatun sovelluksen käsiinne, on aika aloittaa markkinointi ja pyytää kommentteja. Ennen kuin julkaiset sovelluksen mobiilimaailmassa, haluat todellisen ihmisen testata sovelluksesi perusteellisesti ja laittaa sen sitten vasta vauhtiin.


Toisin sanoen käyttäjän testauksen tarkoituksena ei ole vakuuttaa teille, että sovelluksesi on ihana. Pikemminkin tarkoituksena on tunnistaa viat ja ongelmat, jotta voit saada ne käsiteltäväksi ennen kuin julkaiset sovelluksen julkiseen käyttöön.

Jos sovelluksestasi löytyy jotakin virheitä tai ongelmia. Voit pyytää muutoksia kehittäjältäsi.


Vaihe #6: Lähetä sovellus Googleen ja iPhone-sovellusliikkeeseen

Ensinnäkin sinun on varmistettava, että sovelluksesi täyttää myymälän ohjeet kokonaisuudessaan. Tarvitset myös kaikki lähetysasiakirjat, mukaan lukien kuvakaappaukset, kuvakkeet, logot, verkkosivuston URL-osoitteet ja markkinointimateriaalit.


Prosessi voi olla monimutkainen ja pelottava ensimmäistä kertaa julkaisijalle. Voit varmistaa, että se tehdään oikein palkkaamalla kokeneen freelancerin, joka hoitaa koko prosessin alusta loppuun.
Kerro meistä ystävillesi!
InstagramFacebookTwitter Google-plusLinkedInPinteres